Tuz kimyon karabiber pul biber toz biber birer çay kaşığı hepsinden
Taze kıyılmış maydanoz
Yarım litre akışkan yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle iç harcı hazırlayalım ufak ufak doğradığımız soğanları çok az akışkan yağda kavuralım.
Ardından kıymamızı ve tam baharatları ilave edelim kıymamızı bir 10 dakika kavuralım.Piştiğinden emin olduğumuzda kıymamız hazır.
Ardından dış harcımızı hazırlayalım.
Kaynamış suyumuzla bulgurumuzu nemlendirip demlenmeye vazgeçiyoruz 15 dakika kadar.
Bulgurumuz demlendikten sonra içine yumurta tuz salça toz biberi ilave ediyoruz ve iyice bulgurlar ezilene kadar 20 – 25 dakika süresince yoğuralım.
Yoğurma sırasında ellerinizi azıcık azıcık nemlendirebilirsiniz.
Yoğurma bittikten sonra elimize minik parçalar alıp içini parmağımızla oyup kıyma harcımızı koyup kapatalım arkasında akışkan yağda kızartalım. Afiyet olsun