Bulgur ve irmiğimizi kapaklı bir kaba alıp üzerine sıcak suyumu ilave edip ağzını kapatıp yarım saat bekliyoruz.
Öbür yandan iç harcımız için soğan, sarımsağımızı akışkan yağ da kavurup kıymamızı ilave edip bir zamanda o biçimde kavuralım.
Üzerine salçalarımızı ve baharatlarımızı ilave edip soğumaya vazgeçin. Soğuduktan sonra bulgurumuza ilave edip 1 saat elimize yapışmayan bir kıvam elde ettikten sonra buzdolabına koyup dinlenmeye vazgeçelim.
Buzdolabından çıkartıp elimize ceviz büyüklüğünde parça alıp içini oyalım iç harcımızdan ilave edip ağzını kapatalım.
Buzluğa kaldırıp donduralım. Buzlukta dondurmamızın nedeni çatlamasını önlemek kızartmak istediğimiz zaman buzluktan yarım saat evvelden çıkartıp bir kenarda çözülmeye başladığında hafif buzluyken bol dargın yağda orta derecede çok çevirmeden kızartalım.
Haşlamak isteyenler yaptıktan sonra hiç buzluğa koymadan buzdolabında azıcık bekleyip öyle haşlama yapabilirler. Limon ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.