7 tane yumurta Hamura 3 tane yumurta sarısı 4 tane de kızartmak için
1 dolusu yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz kimyon karabiber nane
4 tane yumurta
Akışkan yağ
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
Köftelik bulgurumuzu bir kaba alarak bir tatlı kaşığı tuzu katarak kaynar suyla nemlendirip yumuşaması için yarım saat bekletiyoruz.
Sonra üç tane yumurta sarışını katarak az sıcak şu yanımızda bulundurarak elle yoğuruyoruz kulak memesi yumuşağında olacak tabi ele içini kalemtıraşınız için bir tanesini sınamanız gerek yırtılmaması gerek.
Hamurumuz hazır kıvama geldiğinde de bekletip iç harcımızı hazırlamak için soğanlar doğranır dargın yağda azıcık kavrulur.
Ardından kıyma makinasından geçirilmiş tavuk göğsünü ayrı bir tava da tuzunu katip azıcık kavrulur sonra soğan la birleştirilip salçamızı ve baharatlarımızı katıyoruz.
En son bir demet maydanozumuzu ince kıyılıp içine katıyoruz azıcık karştırdıktan sonra ocaktan alınıp azıcık soğumaya vazgeçiyoruz.
Ondan sonra hamurumuzu ceviz büyüklüğünde beze yapıp işaret parmağını az su yanında bulundurup hafif elimizi nemlendirip içli köftelerimizi açıyoruz.
Harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyuyor kapatıyoruz ağzını ben üç geç biçiminde yaptım o isteğe bağlı tabi sonra tenceremizi suyla doldurun.
Azıcık tuz kayıp kaynattıktan sonra içine hazırladığımız köfteleri azar azar atıp kısık ateşte kaynatıyoruz tabi 3 dakika yeterli olur 3-4 parti yapın.
Birbirlerinin üstüne binip bölünmesinler sonra sudan çıkartılıp azıcık bekletilir tamamladıktan sonra akışkan yağımızı bir su kadehi kadar tavaya koyuyoruz.
4 tane yumurta bir kapta karıştırılıp için köftelerimizi bandırıp dargın yağda katıyoruz böylece içli köfterimiz servise hazırdır afiyet olsun