Bu arada cevizimizi ezerek toz haline getiriyoruz. aynı zamanda kabuklu fıstıkta kullanabilirsiniz mükemmel bir tat veriyor cevizde olduğu gibi onuda toz haline getirip kullanıyoruz.
Yağımız kızdıktan sonra kırmızı biber, pul biber, isot, tuz, karabiber gibi baharatlarımızı yağın içine atıp 1 dakika ortamında kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra üzerine domates ve biber salçamızı atıp baharla beraber kısık ateşte hoşça kavuruyoruz.
Bu arada elimizde ince ince kıydığımız kuru soğanı, sarımsağı ve ezdiğimiz ceviz ve fıstığı bulgurun içerisine atıyoruz.
Salçamız hazır olduktan sonra; bulgurumuzu içerisindeki soğan ve sarımsağımızla beraber ovuşturuyoruz. Bu arada da salçamız azıcık dinlenmiş oluyor.
Ovuşturduktan sonra baharatlı salçamızı bulgurun üzerine boşaltıyoruz.
Salçayı bulgurun üzerine döktükten sonra 20 – 25 dakika ortamı ezerek yoğuruyoruz. 20 – 25 dakika sonunda su ısıtıcısı dayanağıyla bir kenara topladığımız ham köftenin üzerine bir ölçü gezdiriyoruz.
Suyu dolaştırdıktan sonra fazla beklemeden tekerrür yoğurmaya başlıyoruz.
15-20 dakika ortamı daha ezerek yoğurduktan sonra tekerrür su kaynatıp bu sefer ham köfteyi yayıp üzerini dolaştırıyoruz. Yeniden çok fazla beklemeden yoğurmaya devam ediyoruz.
Ham köftemizin bulguru yavaş yavaş yumuşayacaktır.Yoğurmaktan usanmadan bir 15 dakika daha yoğuruyoruz.
Şayet bulgur hamur kıvamına geldi ise bir daha su dolaştırmanıza gerek yok, ancak az da olsa bir sertlik var ise bir kere daha su dolaştırmanızda fayda vardır.
Şayet fazla su katarsanız balçık gibi olur bu surattan bütün kıvamında olmasına dikkat edelim. Şayet hafif bir cıvıklık varsa bir 15 dakika daha yoğurursanız düzelir allahın izniyle.
Ham köftenizi dilediğiniz gibi sıkarak servis edebilirsiniz Afiyet olsun