Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,11
  • EURO
    %0,73
  • ALTIN
    %-1,07
  • BIST
    %0,94
Hazır Çiğköfte Tadında Çiğköfte

Hazır Çiğköfte Tadında Çiğköfte

Hazır Çiğköfte Tadında Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su kadehi ince bulgur
  • 4 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 çorba kaşığı isot
  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1/3 çorba kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1/2 yarım çorba kaşığı toz biber
  • 150 gram kabuksuz ceviz
  • 150 gram kabuklu fıstık
  • 8 çorba kaşığı akışkan yağ
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 litre su

Hazır Çiğköfte Tadında Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yağımızı tencereye koyup altını yakıyoruz, kısık ateşte kızmasını bekliyoruz.
  2. Bu arada cevizimizi ezerek toz haline getiriyoruz. aynı zamanda kabuklu fıstıkta kullanabilirsiniz mükemmel bir tat veriyor cevizde olduğu gibi onuda toz haline getirip kullanıyoruz.
  3. Yağımız kızdıktan sonra kırmızı biber, pul biber, isot, tuz, karabiber gibi baharatlarımızı yağın içine atıp 1 dakika ortamında kavuruyoruz.
  4. Kavurduktan sonra üzerine domates ve biber salçamızı atıp baharla beraber kısık ateşte hoşça kavuruyoruz.
  5. Bu arada elimizde ince ince kıydığımız kuru soğanı, sarımsağı ve ezdiğimiz ceviz ve fıstığı bulgurun içerisine atıyoruz.
  6. Salça kısık ateşte pişerken aralıksız karıştırmalıyız.
  7. Salçamız hazır olduktan sonra; bulgurumuzu içerisindeki soğan ve sarımsağımızla beraber ovuşturuyoruz. Bu arada da salçamız azıcık dinlenmiş oluyor.
  8. Ovuşturduktan sonra baharatlı salçamızı bulgurun üzerine boşaltıyoruz.
  9. Salçayı bulgurun üzerine döktükten sonra 20 – 25 dakika ortamı ezerek yoğuruyoruz. 20 – 25 dakika sonunda su ısıtıcısı dayanağıyla bir kenara topladığımız ham köftenin üzerine bir ölçü gezdiriyoruz.
  10. Suyu dolaştırdıktan sonra fazla beklemeden tekerrür yoğurmaya başlıyoruz.
  11. 15-20 dakika ortamı daha ezerek yoğurduktan sonra tekerrür su kaynatıp bu sefer ham köfteyi yayıp üzerini dolaştırıyoruz. Yeniden çok fazla beklemeden yoğurmaya devam ediyoruz.
  12. Ham köftemizin bulguru yavaş yavaş yumuşayacaktır.Yoğurmaktan usanmadan bir 15 dakika daha yoğuruyoruz.
  13. Şayet bulgur hamur kıvamına geldi ise bir daha su dolaştırmanıza gerek yok, ancak az da olsa bir sertlik var ise bir kere daha su dolaştırmanızda fayda vardır.
  14. Şayet fazla su katarsanız balçık gibi olur bu surattan bütün kıvamında olmasına dikkat edelim. Şayet hafif bir cıvıklık varsa bir 15 dakika daha yoğurursanız düzelir allahın izniyle.
  15. Ham köftenizi dilediğiniz gibi sıkarak servis edebilirsiniz
    Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın