Öncelikle 2 kadeh esmer bulgurun üzerine 1 kadeh sıcak suyu dökerek karıştıralım ve 5 dakika süresince ıslanmasını bekleyelim bulgur larımız hoşça ıslandıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı isot koyalım.
1 adet kuru soğanı rendeleyelim ve tuz atıp 2-3 dakika süresince yoğuralım.
Daha sonra 2 yemek kaşığı yoğurt ilave edip tekerrür 1-2 dakika süresince yoğuralım.
Yoğurdu da iyice yedirdikten sonra salçalarımızı ilave edip tekerrür yoğuralım
Salçalarımızı yedirdikten sonra 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve yarım limonun suyunu ilave edip tekerrür yoğuralım.
Daha sonra takribî 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek köftemizi hoşça karıştıralım ve sıkarak servis yapalım. Operasyonumuz bu kadar yalnızca dikkat etmemiz gereken tek şey malzemeleri sırasıyla koymak ve bir evvelkini iyice yedirip öteki malzeme ye geçmek herkese afiyet olsun ❤️