Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %1,18
  • ALTIN
    %-2,60
  • BIST
    %1,15
Hatay Usulü Patatesli Köfte Ve Kıyma

Hatay Usulü Patatesli Köfte Ve Kıyma

Hatay Usulü Patatesli Köfte Ve Kıyma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur (Köftelik)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (Acı tatlı size bağlı) dileyen baş biberle de yoğurabilir
  • 1 tatlı kaşağı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • İsteğe göre reyhan(1 çay kaşığı)
  • 5 adet haşlanmış patates (Rondoda veya havanda ezilmiş)
  • Yarım kilo orta yağılı kıyma
  • 4 adet soğan
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hatay Usulü Patatesli Köfte Ve Kıyma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymamızı hazırlıyoruz. Soğanları incecik doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  2. Ardından ayrı tencerede kavrulmuş olan kıymamızı ekliyoruz nohutunu baharatlarını ekleyip piştikten sonra ocağın altını kapatıp köftemizin malzemelerini köfte çanağımıza(toprak çömlek) hazırlıyoruz az az su ekleyerek yoğuruyoruz. Az özleşince patatesini (dövülmüş olan) ekliyoruz. Daha sonra servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın