Hatay Usulü Patatesli Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
3 su kadehi köftelik bulgur
6 yemek kaşığı hırpalanmış kuru biber biber salçasıda olur biber salçası koyulacaksa 4 kaşık yalnızca
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı fesleğen
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara biber
2 adet patates
3 su kadehi su
1 yemek kaşığı ince doğranmış kuru soğan
400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 su kadehi zeytin yağı
Bir tutam maydanoz
Hatay Usulü Patatesli Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Öncelikle patatesleri ikiye ayrılıp haşlayalım.
Başka bir tencereye kıymayı alalım rengi döne kadar kavuralım.
Soğanları ince ince doğrayıp kavrulan etin içine atalım tuzunu da ekleyelim ocağın altını kısalım arada bir karıştıralım soğanlar suyunu salıp sürüklediğinde zeytin yağına ilave edelim 5 dakika kaynatıp altını kapatalım.
Yoğurma kabına 3 su kadehi bulguru dökelim üstüne 3 su kadehi sıcak suyu döküp 20 dakika bekletip bulgurun şişmesini bekleyelim.
20 dakika bekledikten sonra bulgurun üstüne kimyon, karabiber, fesleğen, 1 yemek kaşığı ince doğranmış kuru soğan hırpalanmış kuru biber ve salçayı ekleyelim yoğurmaya başlayalım.
20 dakika yoğurup su isterse ara ara elimizi suya daldırıp yoğurun.
Haşladığımız patatesleri kabuğunu ceddip çatalla püre haline getirelim dikkat edin pütürlü kalmasın 10 dakika patatesiyle yoğurun .
Sert olursa elinizi suya daldırıp yoğurun çokta su koymayın cıvık olur tepsiye yapışmıyorsa kıvamı olmuş demektir.
Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sıkım yaparak tabaklara servis edebilirsiniz yanına yada dilerseniz ayrı bir tabağa kıymalı sostan koyabilirsiniz kıymalı sosun üstüne maydanozu doğrayıp serpin.