Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %0,28
  • ALTIN
    %0,66
  • BIST
    %0,60
Hatay Usulü Kısır Cevizli

Hatay Usulü Kısır Cevizli

Hatay Usulü Kısır Cevizli Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su kadehi kısırlık bulgur
  • 3 su kadehi kaynamış su
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1,5 su kadehi zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil nane
  • 10 dal yeşil soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 150 gram ceviz içi
  • Servis etmek için marul

Hatay Usulü Kısır Cevizli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulgurumuzu derin, büyükçe bir kaseye alalım.
  2. Üzerine biber salçasını ve pul biber ilave edip karıştıralım.
  3. Üzerine 3 kadeh kaynar suyu ilave edip, karıştırıp üzerini örtelim, 20 dakika bekletelim.
  4. Şimdi yeşillikleri, soğan, sarımsak, nane, marul ve maydanozu ayıklayıp, yıkayalım.
  5. Marul hariç, yeşilliklerimizi doğrayalım.
  6. Ardından dinlenen bulgurumuzu bir yoğurma kabına alalım.
  7. Üzerine domates salçasını, listedeki baharatları ilave edip yoğuralım.
  8. Ardından nar ekşisini ilave edip iyice karıştıralım.
  9. Sonra zeytinyağını ilave edelim, iyice karıştıralım.
  10. Ardından, evvelden doğradığımız yeşillikleri ilave edip karıştıralım.
  11. 150 gram ceviz içini doğrayıcıdan geçirip katalım ve iyice yoğuralım.
  12. Marul ve çeri domates ile servis edelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın