Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,54
  • ALTIN
    %0,33
  • BIST
    %0,15
Hatay Usulü Kısır

Hatay Usulü Kısır

Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su kadehi ince bulgur köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 domates
  • 1 limon suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 5-6 adet taze soğan
  • 5-6 yaprak marul
  • Maydanoz isteğe bağlı
  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi Ekşilik isteğinize göre arttırılabilir
  • 1 su kadehi ılık su
  • Tuz

Hatay Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma tepsimize bulgurumuzu koyduktan sonra ılık suyumuzu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Ardından domatesimizi rendeleyerek bulgurumuza ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. Ve salçalarımızıda ilave edip 20-25 dakika süresince yoğuruyoruz.
  4. Yumuşayıncaya kadar yoğurduktan sonra nar ekşisi zeytinyağı ilave ediyoruz.
  5. En son yeşillikleri ilave edip elimizle karıştırıyoruz.
    Eğer çok yoğurmak istemiyorsanız suyun ısısını daha sıcak kullanabiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın