Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,20
  • EURO
    %-0,22
  • ALTIN
    %-0,06
  • BIST
    %1,15
Hatay Usulü Kısır

Hatay Usulü Kısır

Tarifin Öyküsü

Hatay Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kadehi nar ekşisi Ufak kadeh
  • 2 su kadehi kadar zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeşil soğan
  • Tuz Salçanın tuzuna göre ayarlayabilirsiniz

Hatay Usulü Kısır Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bulguru yoğurma kabına alalım üzerine 2 su kadehi sıcak suyu ilave edip ıslanmaya vazgeçelim.
  2. Yeşillikleri ince ince kıyalım şişen bulgurun üzerine salçaları ilave edip hoşça yoğuralım.
  3. Sonra yağın bir kadehini ilave edip tekerrür yoğuralım.
  4. Daha sonra nar ekşisi ve tuzu ve kimyonu ilave edip karıştıralım.
  5. Yeşilliğini ilave edip kalan yağla çok fazla ezmeden karıştıralım.
  6. Yanına bol yeşillik ve turşuyla servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın