1 çay kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı koydum hatta bu kıvamları çoğaldırabilirsiniz
5 dolu yemek kaşığı nar ekşisi
1 limon suyu
1 su kadehi hakiki zeytinyağı
Fesleğen kişniş kimyon ve reyhan da tat olarak ben çok yakıştırıyorum ama öğrenip kullanan az seçime vazgeçiyorum
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze yeşil nane
3 tane yeşil soğan
Servis etmek için marul
Hatay Usulü Acılı Kısır Tarifi Yapılışı
İlk evvel bulgurumuzu yıkayıp derince bir kap içinde sıcak su ile dinlenmeye alıyorum, duru bulguru kullanıyorum bilginize.
Soğanı ve sarımsağı ince kıyıp az yağda öldürüyorum, az pembeleşir gibi olunca içine salçaları ilave ediyorum kapatıyorum, sonra bulgurumun içine iyice karıştırıyorum, tahta büyük kaşık kullanıyorum her zaman.
Her zaman lezzeti garantilidir bu tarifimin, ince kıydığımız yeşilliği, acısı, ekşisi baharatlarımızı katalım. Bence bol olmalı ama damak tadınızı kendiniz daha iyi öğrenirsiniz.
Tüm baharatları herkes beğenmiyor kullanmıyor. Basmakalıp kıvamı için tarifimi uygulayın Fesleğen, kişniş, kimyon ve reyhan da tat olarak ben çok yakıştırıyorum ama öğrenip kullanan az, seçime vazgeçiyorum!!! . Afiyet, bal, şifa olsun.