Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %1,15
Hatay Usulü Acılı Kısır

Hatay Usulü Acılı Kısır

Tarifin Öyküsü

Hatay Usulü Acılı Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su kadehi ince bulgur
  • 2 su kadehi kaynamış su
  • 1 baş soğan irice
  • 2 adet yeşil sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı sumak 1 tatlı kaşığı koydum hatta bu kıvamları çoğaldırabilirsiniz
  • 5 dolu yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 su kadehi hakiki zeytinyağı
  • Fesleğen kişniş kimyon ve reyhan da tat olarak ben çok yakıştırıyorum ama öğrenip kullanan az seçime vazgeçiyorum
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze yeşil nane
  • 3 tane yeşil soğan
  • Servis etmek için marul

Hatay Usulü Acılı Kısır Tarifi Yapılışı

  1. İlk evvel bulgurumuzu yıkayıp derince bir kap içinde sıcak su ile dinlenmeye alıyorum, duru bulguru kullanıyorum bilginize.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince kıyıp az yağda öldürüyorum, az pembeleşir gibi olunca içine salçaları ilave ediyorum kapatıyorum, sonra bulgurumun içine iyice karıştırıyorum, tahta büyük kaşık kullanıyorum her zaman.
  3. Her zaman lezzeti garantilidir bu tarifimin, ince kıydığımız yeşilliği, acısı, ekşisi baharatlarımızı katalım. Bence bol olmalı ama damak tadınızı kendiniz daha iyi öğrenirsiniz.
  4. Tüm baharatları herkes beğenmiyor kullanmıyor. Basmakalıp kıvamı için tarifimi uygulayın Fesleğen, kişniş, kimyon ve reyhan da tat olarak ben çok yakıştırıyorum ama öğrenip kullanan az, seçime vazgeçiyorum!!! . Afiyet, bal, şifa olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın