Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Hatay Kısırı (Sarma İçi)

Hatay Kısırı (Sarma İçi)

Hatay Kısırı Sarma İçi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım koli kadar çiğköftelik bulgur
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su kadehi kadar zeytinyağı
  • Yarım su kadehi kadar nar ekşisi benim nar ekşim koyu kıvamlı olduğu için daha az kullandım
  • 1,5 yemek kaşığı dolu dolu biber salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 5-6 dal daha aşırısı da hoş oluyor yeşil nane
  • 7-8 dal yeşil soğan
  • Karabiber kimyon tuz pul biber
  • Yanında yemek için marul

Hatay Kısırı Sarma İçi Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur geniş bir kaba alınır.
  2. İçerisine salça ve baharatlar koyulur.
  3. Bulgur yumuşayana kadar yoğrulur.
  4. İçerisine nar ekşisi koyulup nar ekşisi iyice emilene kadar yoğurulmaya devam edilir.
  5. Evvelden ince ince kıyılmış maydanoz, yeşil soğan ve nane ilave edilir.
  6. Üzerine zeytinyağı koyulup yeşillikler öldürülmeye ek biçimde kibarca kusura karıştırılır yoğurarak.
  7. İstediğiniz gibi servis yapmakta serbestsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın