Hatay Kısırı
Hatay Kısırı Tarifi İçin Malzemeler
- 6 çay kadehi ince bulgur
- 2 su kadehi sıcak su
- 1, 5 çay kadehi zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- 1 demet nane
- 2 demet soğan
- 1 çay kadehi nar ekşisi
- 6 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
Hatay Kısırı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tepsiye ince bulguru ekleyelim.
- Üzerine iki su kadehi kaynar su ilave edip 8 dakika bulgurun yumuşamasını bekleyelim.
- Yumuşadıktan sonra üzerine domates ve biber salçasına ilave edelim iyice yoğuralım. 5 dakika
- Yoğurma harekâtından sonra üzerine nar ekşisini ilave edip 5 dakika daha yoğuralım.
- Şimdi üzerine zeytinyağını ilave edip 5 dakika daha yoğuralım.
- En son nane ve yeşil soğanı ince ince doğradıktan sonra tüm yeşillikleri, kimyonu ve tuzu tepsiye ilave edip yoğurmadan karıştırın. Afiyet olsun.
Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net
Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.
Bir Yorum Bırak