Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %-0,49
Hatay Kısırı

Hatay Kısırı

Hatay Kısırı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 çay kadehi ince bulgur
  • 2 su kadehi sıcak su
  • 1, 5 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet nane
  • 2 demet soğan
  • 1 çay kadehi nar ekşisi
  • 6 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

Hatay Kısırı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tepsiye ince bulguru ekleyelim.
  2. Üzerine iki su kadehi kaynar su ilave edip 8 dakika bulgurun yumuşamasını bekleyelim.
  3. Yumuşadıktan sonra üzerine domates ve biber salçasına ilave edelim iyice yoğuralım. 5 dakika
  4. Yoğurma harekâtından sonra üzerine nar ekşisini ilave edip 5 dakika daha yoğuralım.
  5. Şimdi üzerine zeytinyağını ilave edip 5 dakika daha yoğuralım.
  6. En son nane ve yeşil soğanı ince ince doğradıktan sonra tüm yeşillikleri, kimyonu ve tuzu tepsiye ilave edip yoğurmadan karıştırın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın