1 çay kadehi haşlanmış tel şehriye bir şehriye alın üstüne sıcak çekin yumuşasın, suyunu süzün
.
2 yemek kaşığı sade yağ veya tereyağı
Haşlama İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvel kıyma harçımızı hazırlayalım ; Soğanları ince ince doğrayalım, yanmaz tavaya alalım, kısık ateşte bir çay kaşığı tuz ile soğan suyunu sürükleyene kadar solduralım.
Solan soğanları bir kaba alalım, kıymayı tavaya alalım, suyunu çekince kadar kavuralım, solan soğanı ilave edip 5 dk kadar bu ikilinin lezzetlerini bağlayalım, ocakdan alalım.
Doğranmış ceviz içini, karabiberini, toz biberini ilave edip hoşça karıştıralım iyice soğusun.
Bir yemek kaşığı kadar alıp elimizde yuvarlak yapalım, tepsiye dizelim, buzdolabına kaldıralım