Ekmeğini yapmak için; Süt, maya, şeker, akışkan yağ, yoğurt ve yumurta beyazını hamur aygıtına boşalttım. Elinizde yoğurabilirsiniz tabi ki bende makine olduğu için onu kullandım.
Unu ise yavaş yavaş ilave ettim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin ve mayalanmaya vazgeçin.
Daha sonra bu hamurdan 24 beze çıkacak biçimde, mandalina büyüklüğünde, paylaştırın.
İki tepsiye dizilen bezeleri soğuk fırında 15-20 dk daha bekletin, çıkarın ve üzerine su sürüp susam serpiştirin.
Evvelden ısıtılmış fırının alt üst 200 derece ayarına getirip pişirmeye vazgeçin.
Hafif pembeleşince fırından çıkarın ve üzerine nemli bez örtün ki fırından çıkınca üstü sert olur korkmayın nemli bez örtünce yumuşar.
Köftesinin iç harcı için; Kıyma, tuz ve karabiber iyice karıştırılıp, kavanoz kapağına transparan poşet geçirilip,kapağın içine mandalina büyüklüğünde parça konulup, dağılır ve düzleştirilip, çıkarılır. Hafif yağlanmış tavada alt üst pişirilir.
Soğuyan ekmeklerin arası açılarak köfte, ketçap, mayonez, burger peyniri, domates, soğan, turşu, marul ilave edilip kapatılır. Ben donmuş patates ve galeta ununa buladığım sosis ile servis ettim. Gerçekten o kadar hoş oldu ki bütün istediğim gibi fotoğraflayamadım. Malum iftar zamanı da olunca gözümüz bir şey görmedi.