2 kadeh esmer bulgurumuzu derin bir kaba alıyoruz tuzumuzu ve kaynamış 3 kadeh suyumuzu ekliyoruz ve 15 dakika şişmesi için dinlenmeye vazgeçiyoruz.
Domatesi soğanı ve sarımsağı rendeleyip, yoğurma tepsimize koyuyoruz.
Öteki taraftan sumak pulbiber ve isotu minik bir kaseye alıp sıcak su ile nemlendiriyoruz ve rengini salması için bekletiyoruz.
Kalan öteki baharatları tepsiye koyuyoruz.
Şişen köftelik bulgurumuzu yoğuracağımız tepsiye döküyoruz ve ardına malzemelerimize ilave ediyoruz ,yalnızca zeytinyağını en sona vazgeçiyoruz .
Köftemizi rengini iyice alıp ele yapışan bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.Ne kadar yoğurursanız o kadar hoş oluyor ve dinledikçe de tadı daha çok hoşlaşıyor isteğe bağlı olarak içine maydanoz ilave edebilirsiniz.