4 su kadehi ince bulgur şayet varsa esmer köftelik bulgur daha iyi olur
2 su kadehi kaynar su
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2 yemek kaşığı ketçap
2 tane orta boy soğan suyu kullanılmayacak
3 tane sarımsak
1 çay kadehi akışkan yağ +en son gerekirse az daha ilave edilebilir
Yarım çay kadehi nar ekşisi
2 tane rendelenmiş domates kabuğu kullanılmayacak
2-3 yemek kaşığı isot
4 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz damak tadınıza göre ayarlayın
4-5 tane buz lüzuma göre
Pul biber ilave edin acı beğeniyorsanız sumak acı olduğu için ben ilave etmedim
İsteğe göre maydanoz
Ham Köfte İnce Bulgurlu Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak bulgurun üzerine 2 su kadehi kaynar suyu ilave edip karıştırın ve kapağını kapatın.
Ön hazırlık: Soğanı rendeleyip elinizle suyunu iyice sıkın suyu kullanılmayacak ve domatesi de rendeleyip başka bir tabağa alın kabuğu kullanılmayacak yalnızca rendelenen kullanılacak.
1 kadeh akışkan yağı bir kaba dökün içine 2-3 yemek kaşığı isot 4 yemek kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiberi ve tuzu hazırlıyoruz isot daha iyi rengini salsın diye.
Yapılışı: Evvelden hazırlamış olduğumuz bulgurun üzerine domates biber salçasını ve ketçaplı ilave edip 20-25 dakika yoğurun
Daha sonra suyunu sıktığımız soğan ve sarımsağı ekleyipte hoş ve yoğuralım ve daha sonra yağla hazırladığımız baharatı döküp azıcık daha yoğuralım.
Rendelenmiş domatesi de ilave edip iyice yoğurun istediğiniz kıvamı elde edene kadar. Dilerseniz mutfak robotuna az az koyupta azıcık çeke öğrenirsiniz.
Ben azıcık robattanda çektim sürükledikten sonra tepside bir kaç kere elimle yoğurup biçim verdim, afiyet olsun. Umarım sınar hoşlanırsınız, sınadığınızda fotoğrafları bekliyorum.