1 çay kaşığı sumak benimkinin tadı yoğun olduğundan az kullandım
Yarım çay kadehi nar ekşisi
Tuz
1 çay kadehinden azıcık fazla zeytin yağı
10-15 dal maydanoz
Ham Köfte Etsiz Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle 3 kadeh köftelik bulguru 1,5 kadeh sıcak su ile nemlendirip üstünü kapatalım ve yarım saat kadar şişmesi için bekletelim.
O sırada değişik malzemeleri hazırlayalım.
1 adet soğanı rendeleyelim ve suyunu süzelim.
Soğanın acı suyunu süzerseniz daha lezzetli bir netice alırsınız.
Daha sonra sarımsak ve domatesleri de rendeleyelim ve yoğurma tepsisinin bir kenarına alalım.
Ardından nar ekşisi, salça ve baharatları ilave edelim. Biz çiğköfteyi acılı hoşlandığımız için acı baharatları azıcık fazla seçim ediyoruz. Acı beğenmiyorsanız ölçüyü eksiltmenizi öneririm. Tamamen damak zevkinize kalmış