Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Ham Köfte Adıyaman Usulü

Ham Köfte Adıyaman Usulü

Ham Köfte Adıyaman Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo köftelik esmer bulgur
  • 500 gr’lık bir koli ketçap
  • 6 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 6 yemek kaşığı tepeleme isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • Bir su kadehi akışkan yağ
  • 8 adet bulyon
  • 2 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 6 su kadehi su

Ham Köfte Adıyaman Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ketçapı, salçayı, tam baharatları ve akışkan yağı geniş bir kapta karıştıralım.
  2. Bu sostan ayrı bir kaba ayırıp köftenin yanında yiyebilirsiniz.
  3. Doğrayıcıya soğanı ve sarımsağı koyup çok iyi biçimde çekelim.
  4. Kabın içine soğanı ve sarımsağı da ilave edip karıştıralım.
  5. Öte yandan 6 su kadehi suyun içine sekiz adet bulyonu atıp kaynayana kadar karıştıralım.
  6. Kaynadıktan sonra tepsiye bulguru döküp üzerine bulyonlu suyu dökelim, karıştıralım ve üzerini pak bir bezle kapatıp dinlendirelim.
  7. Bulgurlar şişip yumuşadıktan sonra yere sofrayı serelim ve tepsideki bulguru elimizi ovalayalım.
  8. Daha sonra sosu ilave edip avucumuzun içiyle bastırarak yoğuralım.
  9. Sakızımsı bir kıvam alana kadar bu operasyonu sürdürelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın