Domates ve soğanı robotta sürükleyip uygun bir tencere de 1-2 dakika kaynatalım ve bulgurun üzerine sıcak sıcak döküp 10-15 dakika üzerini kapatıp bulgurun ıslanmasını bekleyelim.
Bekledikten sonra bulgur iyice yumuşayana kadar yoğuralım.
Kabuğunu cetmeden yuvarlak yuvarlak doğradığımız limonu içine atıp yoğurmaya devam edelim.
Sonra domates ve biber salçasını ilave edip azıcık daha yoğuralım.
Baharatları ilave edip bulgur iyice yumuşayana kadar yoğuralım.
1 su kadehi zeytin yağı ve nar ekşisi yada karadut özünü ilave edip son kere yoğuralım. Bulgur iyice yumuşadıysa yarım saat dinlendirelim.
Şayet yağını çok sürüklerse azıcık daha yağ döküp bir kere yoğurun ve hazır. Afiyet olsun