300gram dana kıyma Gerçeğinde parça et alıp kendiniz robotta çekseniz daha hoş oluyor
4 yemek kaşığı dolusu isot
Tuz
İsteğe göre karabiber kimyon veya bulabilirseniz ham köfte baharatı bildiğim kadarıyla genelde doğuda oluyor.
Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Et robotta çekilir damar var ise ayıklanır. Domates ceddilir 4 e dağılınır.
Soğan yeşil soğan ve maydanozda ince doğranır.
Yoğurma kabının 1 kenarına kuru soğan, salça, isot, katılır değişik kenarına bulgur katılır soğan ve salça ezilir biçimde iyice yoğrulur.
Sonra bulgurla karıştırılır ezer biçimde yoğrulur 5dakika kadar.
Domatesde ilave edilir yoğurdukça domates ezilir.
Sonrasında her 5 dakikalık yoğurmadan sonra azar azar su ilave edilir.
Bulgurun hamlığı gidince et ilave edilir ete az bir su ilave edilir.
Et iyice yedirildikten sonra maydanoz ve yeşil soğan baharat ilave edilir tekerrür yoğrulur ve servis için marulların içine veya tabağa zevkinize göre servis yapabilirsiniz.