Öncelikle 2 kase ham köftelik bulguru geniş bir kaba alıyoruz. Bu kaselere kaynar su koyarak 1 er buçuk yemek kaşığı isotu nemlendiriyoruz. 5 dk sonra isotlu karışımı bulgurun üzerine alarak karıştırıp, üzerini kapatıyoruz.
Soğan ve sarımsakları rendelenerek bulgurun üzerine ilave edilir bir taraftan da yoğurulur. Daha sonra salçalar ve nar ekşisi ilave edilerek yoğurulur. Bahatlarıda ilave ederek bir kere daha yoğuruyoruz.
Sonra köfteyi konutunuzda vardır daha önceki usul kıyma makinasında 2 kere geçiriyoruz. Gerçekten çok hoş oluyor tekerrür ham köfteyi geniş kaba alarak zeytinyağını ilave ederek iyice yoğuruyoruz.
En son 1 demet maydanoz u incecik doğrayıp ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Maydanozu katmadan yapıp buzluğa atabilirsiniz. Çıkarıp, servis tabağına yeni yoğrulmuş gibi sıkabilirsiniz.
En son servis tepsisine biçim veriyoruz. Dışarıdan aldıklarınızdan daha hoş ve sıhhatli netlikle sınamanızı nasihat ederim☺️.