Üzerine sıcak suyu ilave ederek 15 dakika kadar bulgurların yumuşaması için bekletelim.
Ham köftemizin değişik malzemelerini hazırlayabiliriz.
Kabuğunu atadığımız soğanımızı yemeklik olacak biçimde ufak ufak doğrayalım.
Doğradığımız soğanların suyunu sıkalım.
15 dakika sonunda bulgurumuzun üzerini açalım ve doğru kıvamda olduğunu kavramak için elimize bir parça alarak sıkalım. Şayet bulgurlarımız ayrılmadan duruyorsa yeterli biçimde ıslanmış demektir.
Bulgurlarımızı ham köfte yoğurma tepsimize alalım.
Üzerine isot ve tuzu ilave edelim, bulgura yedirerek yoğurmaya başlayalım. Daha sonra.
Suyunu sıktığımız soğanları ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim.
Domates salçası, biber salçası, yoğurt, nar ekşisi, akışkan yağ ve limon suyunu ilave ederek ham köftemizi yarım saat kadar yoğurmaya devam edelim.
İstediğimiz kıvama gelen ham köfte harcımızdan parçalar alalım ve şekillendirelim.
Şekillendirme harekâtı bittikten sonra ham köftelerimizi marul, maydanoz, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis edebilirsiniz.Deneyenlere simdiden afiyet olsun.