2 su kadehi esmer ham köftelik bulgur marketlerde mevcuttur
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
1 çay kadehi ceviz isteğe göre
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kadehi toz kırmızı biber tatlı veya acı isteğinize göre
Yarım fincan Türk kahvesi fincanı isot
1 çay kadehi akışkan yağ
Yarım çay kadehi su
Ve tekerrürden 1 çay kadehi su
Hakiki Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Öncelikle bulgur ve yağ harici tam malzemelerimizi rondomuza koyup hoşça 3-4 dakika çekelim.
Daha sonra harcımız rondo da çekilmiş durumda beklerken tepsimize 2 su kadehi bulgurumuzu boşaltıp üstüne 1 çay kadehi suyu dolaştırarak nemlendirelim.
Daha sonra rondodan harcımızı alalım.
Ve tepsideki bulgurun üzerine boşaltalım daha sonra ham köfteyi yoğurmaya başlayalım ve takribî yarım saat yoğurduktan sonra 1 çay kadehi yağımızı bir kaseye boşaltıp üzerine yarım çay kadehi kadar su ilave ederek ara ara avucumuza kaseden su ve yağ karışımından alıp ham köfteyi yoğurmaya devam edelim.
Ve bu operasyon kasedeki karışım bitene kadar devam edelim.
Son olarak 2-3 saat kadar buzdolabına koyup dinlendirin ve sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz.
Ek olarak lavaş almak isteyen dostlar tam 3 harfli marketlerde lavaş mevcut :