İlk evvel köftesi için tam malzemeleri derin bir kaba koyup iyice yoğuralım malzemeler birbiri ile özleşsin.
Yoğurdumuz bulgurlu harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle köfte biçimi verelim ve serçe parmağımızla ortasına bastırıp çukur oluşturalım.
Tam malzemeleri bu biçimde yapıp derin bir tencereye su koyup bir taşım ısıtalım köfteleri içine atalım bu biçimde 15 – 20 dakika pişirelim köfteler pişerken ayrı bir tavada sosu için tam malzemeleri koyup iyice karıştırarak pişirelim.
Ben blenderdan da geçirdim iyice kıvam alıp hoş bir söz olması için.
Pişen köfteleri süzgeçli kepçe ile alıp sos tavasına koyalım bölmeyecek biçimde dikkatli sosa bulayıp bir tabağa koyalım.
Kenarlarını maydanoz ile süsleyip hevese göre yoğurt dökelim. Afiyet olsun.