Konutta Hazırlanabilen Pratik Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
3 su kadehi ham köftelik esmer bulgur
1. 5 su kadehi kaynatılmış su
1 adet soğan
1 adet sarımsak
Yarım domates
1 çay kadehi akışkan yağ veya zeytinyağı
1 çay kadehi nar ekşisi
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sumak
1 adet limon
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarim demet maydanoz
1 dal yeşil soğan
Konutta Hazırlanabilen Pratik Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Kaynamış suyu esmer bulgurun üzerine döküp ağzı kapalı 10. Dk dinlendirelim.
Bu gizeme de soğanımızı robotan geçirip suyunu sıkıp bi kaseye alalım.
Daha sonra domates ve sarımsağımızı robotton geçirelim.
Çiğköfteyi hoş yapmak için netlikle hoş yoğurmak gerekli azıcık meşakkatli evet ama neticeye dokunuyor gerçekten .
Ham köfte tepsisine bulgurumuzu alalım ve tam baharatları ve kullanacağımız salçaları döküp 20 dk yoğurma operasyonuna başlayalım.
Daha sonra ise akışkan yağ ,nar ekşisi soğan ve domates sosumuzu ilave edip 25 dk daha yoğurma operasyonuna devam edelim.
İsteğe bağlı maydanoz ve yeşil soğan ilave edebilirsiniz.
Baharat tercihini yaparken damak zevkinize göre yapabilirsiniz ben azıcık acı beğendiğim için dili vuracak kadar acısı var dilerseniz acı biberi daha az ilave edin.
Çiğköfteyi yaparken baştan sona eldiven kullanmanızı nasihat ederim yoksa eliniz hem kıpkırmızı olur hem de yanar.
Takribî 40-45 dk süresince aralıksız olarak yoğurdum.
Servis ederken bolca yeşillik limon vs kullanabilirsiniz.