1 tatlı kaşığı pulbiber Daha acı isterseniz çoğaltın
Yarım tatlı kaşığı sumak
1,5 tatlı kaşığı tuz
Varsa 1 tatlı kaşığı çiğköfte baharatı ekleyin
1-2 yemek kaşığı limon suyu
Çeyrek çay bardağı nar ekşisi
Maydanoz
Yeşşehir soğan
Konutta Ham Köfte Keyfi Tarifi Yapılışı
Öncelikle derin bir kasenin içerisine sıvı yağ, isot ve salçaları alıp karıştırın. Bu karışımı 8-10 dakika bekletin. Çiğ köftenin rengi bu şekilde çok daha güzel oluyor.
20-30 dakika sürüyor. Yoğurma kabın kenarlarına birikirse arada spatula dayanağı ile kenarlarını sıyırın.
Yeşillikleri minik minik doğrayın. Çiğköfteniz homojen bir kıvam aldıktan sonra mümkünse eldiven ile sıkıp servis tabağına yerleştirin. eldiven ile hem daha kolay, hem daha güzel şeklini verebiliyorsunuz.