2 su bardağı köftelik bulguresmer bulgurda kullanabilirsiniz
1, 5 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı isot
1 sihirk çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 soğan rendesisuyunu süzün
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Azıcık ince doğranmış maydanoz
Azıcık küp halinde buz
Ev İmali Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Şehirk olarak bulgura sıcak su ilave edip, üzerini kapatın, 30 dk kabarması için bekletin.
Daha sonra soğan rendesi, salça, sıvı yağ, pulbiber, isot, kimyon ve tuzu tencereye alıp, azıcık sıcak su ilave ederek kavurun. bir püf noktası vereyim, böyle ocakta yapınca bütün baharatlar birbirine karıştığı için daha lezzetli oluyor ‼️
Büyük bir tepsiye kabaran bulguru koyun ve üzerine 2 yemek kaşığı isot döküp, elinizle iyice karıştırın.