2 su kadehi esmer ince bulgur İsteğe göre yarısını basmakalıp kısırlık bulgurdan da yapabilirsiniz.
1 su kadehinden bir parmak yetersiz kaynar su
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 büyük soğan
İsteğe göre 1 diş sarımsak Ben kullanmadım
Yarım çay kadehi nar ekşisi
Yarım çay kadehi akışkan yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
3 yemek kaşığı isot
Her isot aynı acılıkta olmuyor tadarak koyun Benimki çok acı değildi 3 yemek kaşığı koydum
Ev Üretimi Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Evvel esmer bulguru bir tepsiye alalım. İster hepsini esmer bulgur kullanın ister azıcığını basmakalıp ince bulgurdan yapın. Esmer bulgur daha az şiştiği için kabarıklık yapmıyor yalnızca.
2 su kadehi bulgura 1 su kadehinden 1 parmak yetersiz kaynar suyu ilave edin üstünü kapatın ve dinlenmeye vazgeçin.
Sosunu ayrı bir kapta hazırlayın tadına bakın damak zevkinize göre ayarlayın.
Baharatlarını salçasını, nar ekşisini ve akışkan yağı ilave edin.
Daha sonra yarım saat süresince yoğurun. Ne kadar yoğurursanız o kadar lezzetli olur. Olanağınız varsa bi gece bekletin. 2 gün süresince dolapta bekleyebilir hatta dahada hoşlaşır fazla yapabilirsiniz