Uygun bir kaba köftelik bulguru alalım ve üzerine kaynamış suyu döküp kaşıkla karıştırıp 15-20 dakika dinlendirelim.
Soğanı rendeleyelim ve avucumuzda sıkıp suyunu dökelim. Soğanın suyu acı bir tat vereceği için kullanmıyoruz. Sarımsağı ve domatesleri de ayrı ayrı rendeleyelim. Limonu kabuğuyla birlikte millete olacak biçimde kesip çekirdeklerini ayıklayıp kenara alalım. Maydanozu da ince ince kıyalım.
Dinlenen bulgura soğan, sarımsak, salça ve tuz ilave edelim ve takribî 15 dakika yoğuralım.
Domatesleri de ilave edelim ve iyice yoğuralım. Ardından limonu ilave edelim ve limonlar suyunu tamamen salıncaya kadar yoğuralım.
Sıvıyağı da ilave edelim azıcık daha yoğurup en az yarım saat dinlenmeye vazgeçelim.
Dinlenen köfteye isotu, sumağı baharatları, maydanozu ve nar ekşisini dökelim.
İyice yoğuralım ve en son zeytinyağı da ilave edip köfteye yedirdikten sonra biçim verip servis yapabilirsiniz. Biçim verme evresinde eldiven kullanırsanız biçim vermek çok daha kolay olacak. Ya da elinizi çok az zeytinyağı ile yağlayıp biçim verebilirsiniz. Anekdot: Ham köfte ne kadar hoş yoğrulursa tadı o kadar hoş olur. Acı ölçüsünü artırıp eksiltebilirsiniz. Bu ham köfteyi yapınca artık hazır almak istemeyecekseniz. Lezzeti ile muhteşem bir tat. Sınayacaklara afiyet olsun.