4-6 çay kadehi köftelik bulgur erişkin birey başı bir çay kadehi
1 adet orta boy soğan
4 -5 diş sarımsak
2 yemek kaşık acı biber salçası
2 yemek kaşık domates salçası
Karabiber
Kimyon
Pul biberi
İsot
Kişniş toz
Akışkan yağ
Su Yoğurmak için
Tuz
Ev Üretimi Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Tabanı tırtıklı ham köfte yoğurma leğenine su hariç tüm malzemeleri ilave edin. soğan ve sarımsakları çok ufak doğramaya özen gösterin.
Tüm malzemeleri karıştırıp çok az su ilave edin ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayın.
Yoğurdukça rengi ortaya çıkacaktır,bu safhada salça ölçüsünü dilediğinizce çoğaldırabilirsiniz.
Yoğurma harekâtınız süresince su ilave edin ve devam edin. Yumuşayana kadar bu operasyonu sürdürün.
Bulgurlar yumuşayıp istediğiniz kıvamı alınca servis için avuçlarınızla sıkım yapın ham köfteniz hazır. Afiyetler olsun : Anekdot: baharat ve acı ölçülerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.