Öncelikle palavracı içli köftemizin dış malzemelerini derin bir kaba alıp, hepsini ilave ederek yoğuruyoruz.
Sert bir hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alarak azıcıkçık dinlendiriyoruz.
O sırada iç malzeme için soğanı kavurup etini ve değişik malzemeleri ilave ederek kavurma operasyonunu bitiriyoruz ve en son cevizi ilave ederek 1-2 dk da o biçimde kavurup, altını kapatıp soğumaya vazgeçiyoruz.
Daha sonra minik bir kaseye su koyup yanımıza alalım.
Ceviz büyüklüğündeki bezelerimizi su desteğiyle çatlamadan ortasını açarak etimizi yerleştirip yeniden aynı biçimde çatlamamasına özen göstererek kapatıyoruz. Bütün bir yuvarlak biçimini almasını sağlıyoruz.
Daha sonra derin bir tencereye su koyup göz kararı içine tuz ilave ederek kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra içli köftelerimizi suya atıyoruz ve pişmesini bekliyoruz. Pişen köfteler suyun yüzeyine çıkacaktır. Süzgeçten geçirdikten sonra yoğurt ve salça sosuyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun