İnce bulguru, domates, soğan, sarımsak, salça, tuz ve baharatları bir ham köfte tepsisine koyalım. ham köfte tepsiniz yoksa resimlerde gördüğünüz tepside olabilir
Yanımıza bir kapta içilebilir suyumuzu alalım.Suyla hafif azar azar nemlendire nemlendire bulgurumuzu iyice yoğuralım. Minik boy kapta toplam 2 kap su kullandım
Bu evre azıcık uğraştırabilir ama yumuşaması çok ehemmiyetlidir.
Ocağımıza tavamızı koyup içine bolca akışkan yağ koyalım ne kadar bol olursa yağımız ham köftemiz o kadar hoş olur. Takribî 1,5 2 su kadehi yağ
5 – 10 dakika kadar yağımızın kızmasını bekleyelim
Ayrı bir kapta 6 adet yumurtayı kıralım.
Kızaran yağımızın içine yumurtalarımızı atıp karıştıra karıştıra pişirelim
Pişen yumurtamızı yoğurduğumuz ham köftemizin içine dökelim ve kaşık desteğiyle karıştırıp sonra elle yoğurmaya devam edelim. Yumurta piştiği An bulgurumuzun üstüne dökülecek Maydanoz ve taze soğanımızı doğrayıp ham köftemizin içine dökelim 5 dakika kadar daha yoğuralım. NOT: Netlikle yumurta kokusu olmayan çok hafif bir ham köftedir. Herkese afiyet olsun.