Etsiz Bütün Kıvamında Ham Köfte Tarifi İçin Malzemeler
3 su kadehi ham köftelik esmer bulgur
2 su kadehi düğüyü nemlendirmek için sıcak su
1 adet orta boy soğan
2 adet sarımsak
1 su kadehi akışkan yağ
Limon ,nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım su kadehi isot
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı biber salçası
4-5 adet domates
1 bağ maydanoz
Etsiz Bütün Kıvamında Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulguru istenilen ölçüde nemlendirelim.
Daha sonra soğan sarımsak rondodan geçirelim ve derin bir kaba alalım.
Üzerine baharatlarını isotonu salçasını akışkan yağını ve ekşilerini ilave edip karıştıralım.
Daha sonra rendelediğiz domatesle düğüyü çiğköfte tepsisine alıp iyice yoğuralım ve karıştırmış olduğumuz soğanlı harcımızıda karıştıralım 10-15 dkka yoğuralım ne kadar iyi yoğurulursa o kadar iyi olacaktır çiğköfte ve maydanozu ister içine karıştıralım isterseniz üzerine dökelim nasıl seçim ederseniz ben içine karıştırdım çiğköfteyi sıkıp servis yapabilirsiniz