Öncelikle isotumuzu ve kimyonumuzu bir kapta üzerine yağ ilave edip nemlendiriyoruz.
Sonra esmer bulguru çiğköfte yoğurma tepsinize alıyoruz.
Soğanımızı rendeliyoruz suyunu süzmeden bulgurumuza ilave ediyoruz.
Buzumuzdan da 3 tane katıp 15-20 dakika böyle yoğuruyoruz.
Daha sonra bulgur ıslayınca ve buzlar erimeye yanaşınca salçalarımızı ve kalan üç buzumuzu da ilave edip iyice buzlar eriyene kadar yoğuruyoruz.
Takribî yarım saat kadar iyice yoğuruyoruz, daha sonra zeytinyağımızı çiğköftemize ekliyoruz.
Bi yarım saatte öyle yoğuruyoruz en son nar ekşisini ilave edip 5 dakika daha yoğuruyoruz yeşilliklerimizi ve tuzumuzu ilave edip birde öyle 5 dakika yoğuruyoruz tadı bütün istediğiniz gibi olup biçim verilebilir.
Kıvamdaysa çiğköftemiz hazır afiyetle yiyebilirsiniz birde imal evresinde devamlı tadına bakın yetersizi veya aşırısını hakimiyet edin ve netice muhteşem