Evvel bulguru yoğurma leğenimize alıyoruz sıcak suyumuzu da üzerine dolaştırıp kaşıkla karıştırıyoruz.
Üzerine bir tepsi örtüp 10 dakika bekletiyoruz. Bulgurumuz beklerken sarımsağı rendeliyoruz.
Domatesi de ayrı bi kapta rendeliyoruz. Soğanları da ayrı bi kaba rendeliyoruz, rendeledikten sonra soğanı elimizle bastırarak suyunu çıkarıyoruz, ki köfteye acımsı tad vermesin.
Daha sonra sumak, yağ, pul biber, isot, ve nar ekşisini bi kasede karıştırıyoruz. Pul biber ve isot rengini daha hoş versin diye.
Bekleyen bulgurumuza salça, limon suyu, rendelenmiş domates, soğan ve sarımsağı da ilave ediyoruz.
Üzerine kimyon, karabiber ve tuzu da ilave edip salça her yerine gelene kadar bir 10 dk kadar yoğuruyoruz.
Sonra buzlarımızı da ilave ediyoruz buzlar eriyene kadar bulgurumuz iyice yoğuruyoruz en son buzlar eridikten sonra üzerine akışkan hazırladığımız baharat ekşi karışımını da ilave ediyoruz ve bir 5 dakika daha yoğurup toplayıp buz dolabında bir 5 dakika dinlendiriyoruz.
Zamanınız varsa dinlendirin, dolaptan alıp biçim verip sunuma hazırlayalım.
Ham köftemize biçim verirken eldiveniniz varsa kullanırsanız daha hoş biçim elde edersiniz. Eldiven yoksa yanınıza bir kaba şu alıp elinizi nemlendirip biçim verin.
1 gün evvelden de yapıp koyabilirsiniz dinlenirse daha hoş oluyor. Afiyet olsun