7 yemek kaşığı domates salçası susuz daha hoş olur
5 yemek kaşığı biber salçası
3 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı çeşniş
1 tatlı kaşığı çemen
1-2 tatlı kaşığı kadar tuz salça tuzsuz ise
2 tatlı kaşığı köri
4 yemek kaşığı sumak
1 çay kadehi isot
1 su kadehi zeytinyağı
Yarım çay kadehinden azıcık fazla olabilir nar ekşisi
Etsiz Hazır Gibi Ham Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulgurumuzu uygun geniş bir kaba alıp kaynar suyu dolaştırıp kaşık desteğiyle her yerine suyu yedirerek nemlendirelim.
10 – 15 dakika kadar dinlendirelim.
Bu esnada soğanı ve sarımsağı iyice rendeleyip suyundan ayırarak sıkıp soğan ve sarımsağı hazırlayalım.
Daha sonra salça ve tüm baharatları koyup her yerine yayarak iyice bir yoğuralım 10 dakika kadar.
Sonrasında nar ekşisini de katıp aynı biçimde yedirelim ve en son zeytinyağını ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Şayet kuru geldiyse yukarıyada belirttiğim buz veya size kalmış azıcık suyu ilave edelim ölçüsünü sizin ayarlamanız doğru olur Burada ben buz kattım ve yavaş yavaş popülasyon etti daha hoş oldu. Not:Yoğurma ise her şeyi birbirine yedirdikten sonra elin iç bileğe birleşen kemikli taban kısmıyla eze eze yapılmalıdır. Nasıl yapacağınızı izleyerek de bilebilirsiniz internetten videolara bakarak.
45 dakika veya 1 saat kadar yoğurup iyice ezerseniz bulgurları çok hoş olacaktır zahmeti çok ama tadı da bir o kadar hoştur. Emek ister