Etsiz Ham Köfte Aman Parmaklara Dikkat Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle bulgurun üzerine iki kadeh kaynar su ilave edip, karıştıralım 15 dk. Bekletelim.
Ufak bir kapta iki yemek kaşığı isotu yarım çay kadehi kaynar su ile karıştırıp bir kenarda bekletelim.
Kuru soğanı incecik doğrayalım sarımsakları ezip, ince ince doğrayalım.
Dinlenen bulgura soğan ve sarımsağı ilave edip 10 dk. süresince soğan ve sarımsağın özü bulgura geçene kadar yoğuralım.
Ardından domates püresi, nemlendirdiğimiz isot, biber ve domates.
Salçalarını ilave edip 15-20 dk daha yoğuralım bu arada kurumaması için bulgura ara ara buz küpleri ilave edelim toplamda 7-8 adet kullandım.
Salça ve buz küpleriyle birlikte iyice yoğurdumuz bulgura tuz ve baharatları da ilave edip bir 10 dk. Daha yoğuralım.
Attığımız buz küpleri sayesinde.
İyice çamur kıvamı alan bulgurumuza en son zeytinyağı ve nar ekşisinide ilave edip iyice yoğurarak bütünleştirelim. Toplamda 1saat yoğrulan köftemizi cevizden büyükçe parçalar alıp transparan yada lastik eldiven geçirdiğimiz elimizle üç parmağımızın izi geçecek biçimde sıkarak tepsiye dizelim Eldiven geçirmek köftelerin biçimi açısından ehemmiyetli.
Limon, maydanoz, göbek marul ile servis yapalım.
Konutta yapılan ham köfte inanın dışarıdakilerden çok çok daha lezzetli