Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Etsiz Ham Köfte Aman Parmaklara Dikkat

Etsiz Ham Köfte Aman Parmaklara Dikkat

Etsiz Ham Köfte Aman Parmaklara Dikkat Tarifi İçin Malzemeler

  • 4su kadehi köftelik esmer bulgur
  • 2su kadehi kaynar su
  • 1adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1cay kadehi domates püresi yada 1adet rendelenmiş domates
  • 2buçuk yemek kaşığı domates salçası
  • 2buçuk yemek kaşığı biber salçası
  • 2yemek kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 3yemek kaşığı pulbiber
  • 1yemek kaşığı karabiber
  • 1yemek kaşığı kimyon
  • 2yemek kaşığı tuz
  • 2yemek kaşığı sumak
  • 2yemek kaşığı isot + yarım çay kadehi kaynar su
  • 1su kadehi zeytinyağı
  • Yarım çay kadehi nar ekşisi
  • Göbek marul
  • Limon
  • Maydanoz
  • İsteğe göre
  • Lavaş

Etsiz Ham Köfte Aman Parmaklara Dikkat Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bulgurun üzerine iki kadeh kaynar su ilave edip, karıştıralım 15 dk. Bekletelim.
  2. Ufak bir kapta iki yemek kaşığı isotu yarım çay kadehi kaynar su ile karıştırıp bir kenarda bekletelim.
  3. Kuru soğanı incecik doğrayalım sarımsakları ezip, ince ince doğrayalım.
  4. Dinlenen bulgura soğan ve sarımsağı ilave edip 10 dk. süresince soğan ve sarımsağın özü bulgura geçene kadar yoğuralım.
  5. Ardından domates püresi, nemlendirdiğimiz isot, biber ve domates.
  6. Salçalarını ilave edip 15-20 dk daha yoğuralım bu arada kurumaması için bulgura ara ara buz küpleri ilave edelim toplamda 7-8 adet kullandım.
  7. Salça ve buz küpleriyle birlikte iyice yoğurdumuz bulgura tuz ve baharatları da ilave edip bir 10 dk. Daha yoğuralım.
  8. Attığımız buz küpleri sayesinde.
  9. İyice çamur kıvamı alan bulgurumuza en son zeytinyağı ve nar ekşisinide ilave edip iyice yoğurarak bütünleştirelim. Toplamda 1saat yoğrulan köftemizi cevizden büyükçe parçalar alıp transparan yada lastik eldiven geçirdiğimiz elimizle üç parmağımızın izi geçecek biçimde sıkarak tepsiye dizelim Eldiven geçirmek köftelerin biçimi açısından ehemmiyetli.
  10. Limon, maydanoz, göbek marul ile servis yapalım.
  11. Konutta yapılan ham köfte inanın dışarıdakilerden çok çok daha lezzetli

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın