4 su kadehi esmer köftelik bulgur şayet yoksa klasik ince bulgurda olur
2 su kadehi kaynar su
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
Yarım çay kadehi isot
Yarın çay kadehi toz kırmızı biber
3 adet rendelenmiş sarımsak
1 çay kadehi akışkan yağ
Yarım çay kadehi nar ekşisi
1 yemek kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 adet kuru soğan çok Rendelenecek suyu bunalıp öyle koyulcak
Tuz isteğe göre
Etsiz Ham Köfte Tarifi Yapılışı
Köftelik bulgurun üzerine 2 su kadehi kaynar su ilave edip 10 dakika kadar dinlendirin.
Tam malzemeleri katıp iyice yoğurun şayet hamur yoğurma aygıtınız varsa onda yoğurun çok daha kolay oluyor : şayet ham köfte harcınız çok katıysa azıcık domates rendesi veya soğuk su ilave edip istediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun :.
İsteğe göre yarım demet maydanozu ben kullanmadım ufak ufak doğrayıp iyice yoğurun ve sonra elinizde sıkarak biçim verin ve ham köfteniz hazır gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Ben yoğurma aygıtında 25 dakika yoğurdum şayet elde yapacaksanız 30 dakika ki yoğurmanız gerekli.
Marul. Nar ekşisi. Limon. Lavaş eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz :. anekdot: 2 domates rendeleyip sonradan ilave ettim.