İlk evvel geniş bir yoğurma kabına bulguru ilave edin ve üzerine kaynar suyu döküp, kapağını kapatıp en az 15 dakika bekletin.
Püf nokta Bulgur tercihi çok ehemmiyetli ve ince taneli ham köftelik esmer bulgur olmasına dikkat edin.
İsot ve akışkan yağı bir minik derin kâseye ilave edin ve 10’dakika bekletin. Püf nokta‼️ Böylece akışkan yağın tadı daha aromalı oluyor.
Soğan ve sarımsağı robotta iyice püre biçimi alana kadar ezin. Ben bu sefer arpaçık soğan kullandım. Tadı çok acı olmuyor.
Püf nokta‼️ Basmakalıpta ben soğanları bir kaç parçalara kesip elimde sıkıp suyunu cıkarıyorum. Tüm soğanları püre biçiminde ilave edersek tüm acısıda ham köfteye geciyor. Onun için buz da ilave edilir, acısı alınsın diye. Ama ben bu sefer arpacık soğan kullandım. Hiç acı değildi.
Şimdi püre biçiminde olan arpaçık soğan ve sarımsakları suyu sürükleyen bulgura ilave edin.
Daha sonra değişik malzemeleri, maydanoz ve baharatları ilave edip yoğurmaya başlayın. Ben kitchenaid makina da takribî 45 dakika kıvamını alana kadar yoğurdum.
Bir eldiven giyip minik bir parça alıp elinizde biçim verin. Böyle daha pürüzsüz bir ham köfte görünümüm elde edebilirsiniz. Şekillendirdiğiniz ham köftelerinizi şimdi servis edebilirsiniz. Helal güzel olsun.