4 su kadehi esmer bulgur ,4 su kadehi kaynar su ile ıslanır.
Kapalı bir tencere veya kapta 20 dk bekletilir.
Esmer bulgur ham köfte bulguru ıslanırken bir yandan soğanlar doğranır yarım çay kadehi zeytinyağı, çeyrek çay kadehi zeytinyağı ile soğanlar diriliği gidene kadar pişirilir.
Sonrasında sarımsaklar ilave edilir rendelenmiş azıcıkta sarımsaklar diriliği alınır.
En son 3 kaşık domates, 3 kaşık biber salçası ilave edilir.
Salçalarda azıcık kavrulduktan sonra yoğurma tepsisine 20 dk ıslanmış ham köfte esmer bulgur alınır.
Üzerine salçalı soğanlı sarımsaklı hazırlanan karışım ilave edilir.
Sonrasında kalan tüm malzemeler ilave edilir.
Elle en az 10 dk yoğurma harekâtı yapılarak biçim verilir.