Öncelikle derin bir leğenin içerisine 5 su kadehi esmer çiğköfteliğimizi ilave ediyoruz ve bir tatlı kaşığı tuz koyuyoruz leğenimizin üzerine kapatıyoruz.
Daha sonra salatalığımızı domates ve marulumuzu doğruyoruz ve yarım limon sıkıyoruz karıştırın.
Sosu yapmak için orta boy bir tavaya alıp 1 adet soğan dilimleyip koyuyoruz.
Dinlediğimiz soğanların üzerine üzerini kapatacak biçimde yağ ilave ediyoruz bunları kavuruyoruz.
Üzerine kırmızı pul biber,kırmızı toz biber, biber salçası, domates salçası ilave ediyoruz.
Son olarak hazırladığımız sos ile esmer çiğköfteliğimiz ile birbirine karıştırıyoruz.
En son hazırladığımız sebzelerimizi çiğköfteliğimiz ile birleştiriyoruz dilediğimiz gibi servis edebiliriz.