İlk olarak kabımıza bulgurlarımızı alıyoruz, 4 kadeh kaynar suyu döküyoruz ve 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Ben soğan ve sarımsak kullanmadım beğeniyorsanız rendeleyin suyunu sıkıp kullanabilirsiniz.
Tam malzemelerimize ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
Rendelenmiş domates hariç gerekirse kullanabilirsiniz.
Baharatları ve acısını kendi damak zevkinize göre artırıp eksiltebilirsiniz.
Şayet hamur yoğurma makinanız varsa onda yaparsanız daha kolay olacaktır.
Yoğururken limonu kesip içine atarsanız limon aroması verecektir ve daha lezzetli olacaktır.
Harcınızın kuru olduğunu düşünürseniz buz ilave edebilirsiniz. Soğuk su yerine buz koyduğunuz takdirde bulgur suyu yavaş yavaş sürükleyecektir ve kıvamı daha iyi olacaktır.
Yeniden isteğe göre yağ ilavesi de yapabilirsiniz yağsız olduğunu düşünürseniz.
Harcımızı takribî 45 dakika 1 saat süresince yoğuruyoruz.
Son olarak istediğiniz büyüklükte biçim vererek yada gidişat yaparak servis edebilirsiniz.