Ehemmiyetli anekdot: ilk olarak netlikle bir çiğköfte tepsiniz olmalı zira anca öyle bulguru hoş ezebiliyorsunuz.
Öncelikle tepsiye bulgur, salça, rendelediğimiz sarımsak tuz, karabiber ve isotu alalım ve iyice harmanlayıp özleşene kadar yoğuralım.
Bulguru yakalayamayıp, elinde ufaladıkça yarım çay kadehi kadar su ilave edelim ve öyle yoğuralım. Gerçeğinde hiç susuz bir biçimde yoğurulmalı fakat zamandan tasarruf için su ilavesi yapabilirsiniz. Elinizle bulguru bulgura vurarak yoğurmalısınız.
Takribî bir buçuk saat yoğrulduktan sonra bulgurun kıvamı elinizde biçim verilebilir kıvama gelmiş olmalı. Yıkayıp doğradığımız taze soğanları ilave edip azıcık daha yoğuralım.
Daha sonra bir tavaya bol yağ koyalım ve kızdıralım. Yumurtaları derin bir kaseye koyup çırpalım ve dargın yağa atıp omlet yapalım.
Pişen omleti çiğköftenin üzerine boşaltalım ve azıcık çiğköfte soluklandıktan sonra yumurtanın sıcaklığı gitmeden elimizle yavaş yavaş dikkatli bir biçimde mıncıklayalım.
Yumurtanın kocamanlığı tamamen sizin seçiminize kalmış bir vaziyet. Daha sonra elinizle biçim verip tabaklara koyalım ve afiyet olsun.