Etsiz Çiğköfte Bütün Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi ince köftelik bulgur
2 adet domates
1 orta boy soğan
Yarım limon
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı isot
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı köfte baharatı
Yarım çay kadehinden azıcık fazla zeytinyağı
Arzuya göre acı pul biber
1 su kadehi ılık su
Tuz
Etsiz Çiğköfte Bütün Kıvamında Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle soğanı robottan geçirin ve tel süzgece alarak suya tutun bu sayede soğanın acı suyunun akmasını sağlayacaksınız, soğanı yoğurma kabına alın.
Ardından domatesleri robattan geçirin.Soğan domates ve bulguru 5 dk kadar yoğurun.
Ardından sarımsakları ezip sos malzemelerini de ayrı bir kapta karıştırın bulgur harcına ilave edin. 15 dk kadar yoğurun.
Yarım limonu dörde kesip içine atın 5 dk kadar yeniden yoğurun ham köfteniz macun kıvamına gelecektir. Not: bazı belirtiler sert olabilir, çiğköftenizin yumuşamadığını düşünüyorsanız yarım kadeh ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurabilirsiniz. İsterseniz dürüm isterseniz sıkma biçiminde yanında limon veya nar ekşisi ile servis edebilirsiniz. afiyet olsun