Etsiz Çiğköfte Nyt’ De 1. Seneye Özel Tarifi İçin Malzemeler
2 su kadehi esmer köftelik bulgur
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 su kadehi sıcak su
2 yemek kaşığı isot
2-3 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
1 adet limon
Yarım su kadehinden azıcık az akışkan yağ
Yarım çay kadehi nar ekşisi
Tuz
2-3 adet yeşil soğan
Etsiz Çiğköfte Nyt’ De 1. Seneye Özel Tarifi Yapılışı
Bulgur yoğurma kabına alınır ve üzerine 1, 5 su kadehi sıcak su ilave edilip üzerini kapatıp 10 dk bekleyin.
O sırada bir kaba domates salçasını, biber salçasını, limon suyunu, akışkan yağı, yarım su kadehi sıcak suyu, nar ekşisini ve baharatları alıp iyice karıştırın.
Ardından soğanları ufak ufak doğrayıp sosun içine ilave ediyoruz.
Ardından sosu bulgurun üzerine döküp 10-15 dakika süresince derlenene kadar yoğuruyoruz.
Ve ardından servise hazır sınamak isteyen herkese şimdiden afiyet olsun.