5 çay kadehi köftelik siyah bulgur 1 şahsiyet menü için 1 çay kadehi bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı hazır domates salçası
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 çay kadehi akışkan yağ
Köfte baharatı, isot, karabiber, kimyon
Yarım limon suyu
Nar ekşisi
Maydanoz, yeşil soğan
Etsiz Çiğköfte Adana Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Bulguru kaynamış suyla nemlendirip üzerini kapatıyoruz ve 15 dk dinlendiriyoruz.
O sırada yeşillikleri ince kıyıyoruz.
Dinlenen bulgura salçaları ilave edip rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatla iyice yoğuruyoruz.
Ellerimizi soğuk suyla nemlendirip yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
Akışkan yağı ve yeşillikleri de ilave edip harmanlıyoruz. Nar ekşisi ve limonu da ilave ediyoruz. Elimizle sıkıp marulla servis yapıyoruz. Afiyet olsun: