2 yemek kaşığı domates salçası biber salçası da olabilir
1 adet orta boy soğan
1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 türk kahvesi fincanı isot
1 türk kahvesi fincanı pul biber eksiltilebilir
1 çay kaşığı tuz salçanız tuzsuz ise azıcık daha çoğaldırın
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle ham köftelik bulgurumuzu sıcak su ile nemlendirelim.
10 dakika kadar yumuşaması ve suyunu sürüklemesi için bekleyelim.
Malzemeleri hazırlayalım, soğanı rendenin minik tarafı ile rendeleyelim. Daha sonra yumuşayan bulgurumuzun üzerine soğan, salça, isot, pul biber, zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 adet limonun suyunu dökelim. Ve en ehemmiyetli kısım hoşça yoğurmaya başlayalım.
Takribî 1 saat yoğurdum ben zira anca kıvam alıyor. Daha sonra marul, limon, ayran gibi teferruatlarla ilgilenebilirsiniz:.
Servisten evvel ham köfteyi bir kaba alın.
Şöyle bir elinizle derledikten sonra köfte olarak sıkın ve servis tabağına alın.