4 kadeh esmer köftelik bulgur yoksa banal ince bulgur da kullanabilirsiniz
2 su kadehi kaynar su
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 minik rendelenmiş domates
2 orta boy rendelenmiş ve suyu bunalmış soğan
3 rendelenmiş sarımsak
1 buçuk çay kadehi akışkan yağ
yarım çay kadehinden azıcık az isot şayet acılı hoşlanıyorsanız kadehi de katabilirsiniz
yarım çay kadehi toz kırmızı biber
yarım çay kadehi nar ekşisi
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım limon
ihtiyaca göre buz
Etsiz Çiğköfte Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak kabımıza bulgurlarımızı alıyoruz, 2 kadeh kaynar suyu döküyoruz ve 10 dakika kadar bekletiyoruz.
10 dakikanın akabinde yukarıyada saydığımız malzemelerimize ilave ediyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Şayet hamur yoğurma makinanız varsa onda yaparsanız daha kolay olacaktır. .
Ve yoğururken yarım limonu kesip içine atarsanız limon aroması verecektir ve daha lezzetli olacaktır.
Şayet harcınızın kuru olduğunu düşünürseniz buz ilave edebilirsiniz. soğuk su yerine buz koyduğunuz takdirde bulgur suyu yavaş yavaş sürükleyecektir ve kıvamı daha iyi olacakdir. .
Yeniden isteğe göre yağ ilavesi de yapılabilir şayet yağsız olduğunu düşünürseniz. PÜF NOKTASI: rendelemiş olduğumuz soğanların suyunu sıkarsak daha sonra ham köftede acımsı tat olmaz.
Harcımızı takribî 45 dakika 1 saat süresince yoğuruyoruz.
Servis etmeden evvel streç filme sarıp yarım saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
Son olarak istediğiniz büyüklükte biçim vererek servis edebilirsiniz.