2 yemek kaşığı salça biber ve domates salçası karmaşık kullanabilirsiniz
3 su kadehi kaynar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Mercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve çelik tencereye alınarak, üzerine 3 su kadehi kaynar su ilave edilir.
İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. suyu çok kalırsa cıvık olur, suyu sürüklemesine dikkat edelim.
Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan akışkan yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave ederek azıcık daha kavrularak ocaktan alınır.
Baharatlar ilave edilir.
Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan ilave edilir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde hoşça yoğurulur.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
Köfte harcı azıcık soğuduktan sonra, 1 tane limonun suyu ilave edilir damak zevkinize göre tuz da ilave edebilirsiniz.
Tam malzemeler el ile yoğrularak köfte biçimi verilir ve kıvırcık yaprakları üzerine dizilir.